18:30

Toarpsalliansen

Referat: IFK Öxnevalla - Toarpsalliansen

IFK Öxnevalla - Toarpsalliansen 3-3
Ikväll var vi på Hedevallen, på Öxnevallas hemmaplan. En plan där Öxnevalla under våren inte bjudit sina motståndare på särskilt många poäng. Faktum är att endast Hajom/Björketorp tagit med sig poäng härifrån i deras 4-4-möte i våras.
Det visade sig också bli vårt första poäng bärgat på bortaplan för A-laget i år. Kul att det blev ett av topplagen som fick dela med sig först.
Matchen började bra för vår del. Tjejerna tog tag i spelet från start och det kändes som om våra motståndare skulle få jaga mycket boll idag. Efter ett ganska litet antal minuter får Elin Å en uppspelad boll, tar ned den felvänd, vänder om och slår en långboll - i mål. Helt klart en kandidat till årets mål, snyggt var det!
Vi fortsätter att rulla boll föredömligt. Öxnevalla ligger nära i försvar och stressar och och spelet går lite över på vår planhalva. Där får Öxnevalla en frispark och förvaltar den fint genom en lobb över både mur och målvakt och in i bortre. Där någonstans började vi tappa fokus och de fina passningarna blev längre och längre och till slut så spelade vi inte det där fina liret, utan mer långbollar vilket inte alls är vårt spel.
Det spelet passar inte oss riktigt, men vi ligger på bra ändå och anfaller i ett senare skede. Med lite för många spelare på en gång skulle det visa sig. En av våra mittbackar blir ensam mot två forwards och när Öxnevalla vinner bollen djupt ned på egen planhalva så skickar de en långboll (igen) upp till dessa forwards, som då i numerärt överläge kan spela sig fram till 2-1.
Där någonstans tar första halvlek slut. Den var vår i ca 30 minuter, men vi släppte in motståndaren i matchen lite för enkelt och det utnyttjade dom. Vi hade haft det mesta av spelet, men de var i ledning. Rättvist? Njae...
I andra skulle vi ta tag i spelet och öka farten lite i anfallsspelet. Det blev inledningsvis dock inte så stor förändring mot hur första halvlek slutat, men våra krigare försökte hela tiden få till sitt spel. Öxnevalla hade hyfsad kontroll över det böljande spelet i ca 35 minuter och andra halvlek såg nästan ut att rinna iväg för oss. Men. I den 79:e matchminuten, efter en stunds press mot Öxnevallas mål, får vi äntligen lite utdelning. Återigen är det Elin Å som kommer loss, dribblar förbi ett par, tre motståndare och placerar bollen i mål från bara några meters avstånd. Kvitterat 2-2!
Nu får vi ny energi och trycker på. Öxnevalla replikerar dock efter en snabb kontring. Deras farliga forward nr 17 får en långboll, trycker sig förbi en ytterback och vräker in 3-2 på kraft.
Ingen i det orangea laget har dock slutat spela. Här är det 110% tills visslan ljuder och vi pressar på något alldeles enormt de sista minuterna. Då kan inte Öxnevalla värja sig längre utan Elin Å får en långboll från backlinjen, utmanar och sätter själv sitt tredje för dagen. Starkt!
Denna matchen kunde ha slutat precis hur som helst. Bägge lagen hade lägen att avgöra, men avsluten gick utanför, blev för lösa, eller räddades av två duktiga målvakter.. Båda lagen är nog både nöjda och missnöjda med delad poäng men sett till matchbilden över 90 minuter så är nog resultatet rättvist ändå. Vi ägde ungefär lika mycket av matchen, vi i början och slutet och Öxnevalla i mitten...
Det vore på sin plats att lyfta fram några saker idag. På individuell nivå är det två stycken Elin vi märkte av lite mer idag. Först Elin Å, som trots förkylning i veckan och brist på träning ändå mobiliserar kraft nog till ett hat-trick. Vi har många målskyttar i laget, men idag var det Åkerström som ville mest.
Sen Elin R, som vi för dagen lånat in från 03-laget och som fullständigt respektlöst sysselsätter större delen av motståndarens backlinje på egen hand och visar oss och alla andra att Toarpsalliansen har en ljus framtid i form av dessa underbara och duktiga tjejer. Hon höll dessutom på att göra mål i sin seniordebut, flera gånger till och med och första läget skapades efter bara 30 sekunder på plan. Grymt!
Det sista vi vill lyfta fram är vår kollektiva styrka. Vi spelar som ett lag och idag visade tjejerna oss en enorm mental kapacitet - två gånger om! Här viker vi inte ned oss mot topplagen, trots underläge utan kämpar till sista svettdroppen. Starkt! Riktigt starkt!
Vi tackar också publiken, som så troget hänger med i ur och skur. Vilken underhållning ni fick idag!

lör 6 maj 2017, 15:00 Toarpsalliansen - IFK Öxnevalla 5 - 2